Moccasins

 Het woord 'moccasin' roept iets op over Indianen, wildernis en sluipen... maar uiteindelijk zijn het gewoon schoenen. Schoeisel van leer, zelf gemaakt en lekker om te dragen.

 Tijdens dit weekend maak je je eigen 'moderne' moccasins.
Het patroon dat wij als basis gebruiken is een door mij ontworpen combinatie van de woodland moccasins uit het boek 'Wildwood wisdom' van Ellsworth Jaeger, een aantal voorbeelden op internet en de inspiratie van Joe O'Leary (Wilderness-Survival-Skills).

 

Het leuke van dit ontwerp is dat het wel moccasins zijn, maar ze zien er modern uit. Je kunt deze schoenen prima gebruiken als dagelijkse (huis)schoenen. Er is zelfs een mogelijkheid om er een rubberen zool onder te zetten. Goed ingevet kunnen ze tegen wat vocht.

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die graag wil werken met leer. Het zijn ideale sluipschoenen, ook dat kan een reden zijn. Of misschien vind je het leuk om je spullen zelf te kunnen maken? Dit is je kans, zeker in combinatie met de andere 'craft' cursussen.


Je leert tijdens deze cursus om een patroon te ontwerpen zodat de moccasins ook daadwerkelijk passen; je leert verschillende steken die je kunt gebruiken om leer te naaien (ook het naaien met twee naalden) en we maken zelf schoenvet van natuurlijke ingrediënten.
En natuurlijk ga je naar huis met een paar prachtige zelfgemaakte moccasins, klaar om te gebruiken. Ook het patroon dat je hebt gemaakt neem je mee. Daarmee kun je altijd weer een nieuw paar maken.

Bij tegelijkertijd inschrijven voor twee of meer cursussen van 'Werken met leer & huid', ontvang je op de 2de en/of 3de cursus 10% korting op de cursusprijs (materiaalkosten blijven gelijk). Op voorwaarde dat beide zullen plaatsvinden afhankelijk van de inschrijvingen.
Bekijk dus ook even
- Sami buidels & Hockskin bags
- Meshoes & Heuptas


(De fotogallery is het mooist op een groot scherm te bekijken)

 

Ondewerpen:

  • patroon ontwerpen n.a.v. je schoenmaat
  • welk deel van een moccasin haal ik uit welk deel van een huid?
  • verschillende steken voor verschillende leer-verbindingen
  • naaien met twee naalden
  • je maakt je eigen paar moccasins van plantaardig gelooid leer
  • vormgeving
  • eigen schoenvet maken van natuurlijke ingrediënten
  • hoe maak ik een rubberen zool?

Data: nog niet bekend.
Heb je interesse? Stuur dan een email naar beke@extrabushcraft.nl

Duur: Extra lang weekend (vrijdag 14:00u - zondag ± 16:00u)
Aantal deelnemers:
minimaal 6 / maximaal 12
Voorkennis:
niet nodig, kunnen naaien is van voordeel
Eten: deze cursus is zelfverzorgend
Locatie:
Blokhut (Ommen), overnachting buiten in eigen tent.
Prijs: €  225,=
(incl. BTW)
plus €  25,= materiaalkosten
Inclusief alle materialen, koffie / thee en camperen op locatie.
Exclusief eten.

Aanmelden