Karpaten, de Roemeense wildernis

De Karpaten roepen een beeld op van echte wildernis: ruig, verlaten en uitgestrekt. Zo heb ik het zelf ook ervaren tijdens de eerste verkenning in het voorjaar van 2014 en elke keer daarna dat ik er terugkwam. Die ervaring willen wij graag met jou delen. Bijzonder en groot wild komt er voor: bruine beer, wolf, lynx, wilde kat. Oeraluil en oehoe. Het idee alleen al maakt de natuur anders voor je gevoel. Fantastisch!

Na een eerste overnachting bij een lokale B&B, rijden wij tot waar de weg ophoudt en vanaf daar is het: rugzak op en de wildernis in. Het wordt lichtgewicht pakken! Vanaf dat moment zijn we daar alleen in die uitgestrekte gemengde, oude bossen. De reden dat we voor het najaar hebben gekozen is de kans op goed weer, prachtige herfstkleuren en de beren die actief zijn om zich voor te bereiden op de winter (= eten zoeken). Tijdens onze eerste Karpaten expeditie kwamen we op weg naar de bivaklokatie, bij de eerste kaartlees pauze, al grote berenprenten tegen!

De totale cursus is helemaal gericht op wildernis en natuurbeleving. Dat moet ook echt jouw insteek zijn als je meewilt. Jouw passie moet die wildernis zijn. Ergens in een dal zet je je basha op en dat is die week jouw thuis; je slaapt er en kookt er 's avonds je warm eten. Overdag zijn we alleen maar op stap om dit landschap volop te ervaren en beleven. We komen ongetwijfeld verlaten boerderijen tegen, fascinerend. We gaan veel op zoek naar- en bezig met diersporen, zetten wildcameras uit, maken observatie plekken waar je ('s avonds) gaat zitten ‘kijken wat er gebeurt’.
We gaan niet alleen door dit prachtige landschap trekken maar er ook letterlijk deel van uit maken. We houden onze invloed op de omgeving zo klein mogelijk: minimaal geluid, kle(u)ren die passen in het bos, je slaapt onder een tarp en we stoken alleen kleine kookvuurtjes.

Afhankelijk van het weer en de opties verplaatsen we misschien onze lokatie nog naar een ander dal. Of we gaan naar een gebied in de buurt waar wisenten zijn uitgezet. We sluiten deze wildernis week af in een B&B. 
Codrin, als enthousiaste EXTRA deelnemer en met Roemeense roots, gaat mee als tolk. Hij spreekt de taal en kan onderweg veel over de cultuur vertellen. Op onze blog kun je meerdere verslagen lezen van verkenningen die ik samen met hem heb gemaakt:
-verkenning karpaten      
-zwijn op de hoedenplank

Om aan deze cursus deel te nemen is een basiskennis aan 'Bushcraft' meer dan handig: wij verwachten dat je je eigen eten en slaapplek kunt regelen. Verder is een goede conditie belangrijk, het is ruig terrein en we zullen veel -met lichte dagbepakking- onderweg zijn. Heb je al eerder een cursus bij ons gevolgt is dat zeker een pre. 

Bij de prijs inbegrepen zijn: 2x overnachting (twee pers. kamers) inclusief ontbijt (eerste en laatste nacht), 1x uit eten in een lokaal restaurant. Vervoer in Roemenie van en naar het vliegveld en vervoer tijdens de cursus.
Prijs is exclusief de reis van en naar Roemenië (vliegveld Cluj Napoca, mogelijk Timisoara - afhankelijk van vluchten) en je eten tijdens de dagen in het bos.

Onderwerpen:

  • Wildernis ervaren en volop beleven
  • Wild observaties
  • Bewegingscameras zetten
  • Op zoek naar groot wild (beer, wolf, lynx, oehoe)
  • Tracking (en trailing)
  • Dagtochten in de omgeving van ons basiskamp
  • Op zoek naar weer uitgezette wisenten met lokale gids
  • Minimale impact op onze omgeving

Data:

2019 (deze expeditie wordt om het jaar aangeboden):
Plaatsen vrij.
  • 15 september 2019 - exacte data nog niet bekend

Duur: volle week (zaterdag avond - zaterdag ochtend)
Aantal deelnemers: Minimaal 6 - Maximaal 12
Voorkennis: Om aan deze cursus deel te nemen is een basiskennis aan 'Bushcraft' en een goede conditie vereist.
Eten: deels verzorgd (2x ontbijt / 1x restaurant), de rest is zelfverzorgend

Locatie: Karpaten, ZW Roemenië
Prijs: € 745,= (incl. BTW)
Inclusief vervoer vluchthaven-Karpaten vv en tijdens de week zelf, 1e en laatste overnachting (B&B), warme maaltijd (laatste avond). Exclusief vlucht naar Cluj Napoca / Timisoara en je persoonlijke uitrusting.

Aanmelden