Winter Trailing & Wildlife (Wit Rusland / Belarus)

- In samenwerking met Vadim Sidorovich -

Een nieuwe expeditie in Wit Rusland, waar we al een expeditie in de lente hebben. Vadim Sidorovich is ook nu weer onze lokale gids. Hij is zooloog en doet vooral de laatste jaren intensief onderzoek naar wolf, lynx, hun prooien en onderlinge relaties. Hij heeft ongelooflijk veel kennis en het is een unieke kans om met hem op stap te zijn.

Deze nieuwe expeditie is volledig in de winter. De focus ligt nu op wildlife, tracking en trailen (het volgen van een spoor) in de sneeuw. En in het bijzonder die van wolf en lynx. Hun prenten komen we zeker tegen. De sneeuw maakt het mogelijk vanalles te leren over het gedrag van deze fascinerende dieren, die je in andere seizoenen gewoon mist: welke routes kiezen ze, waar markeren ze, waar zijn hun rustplekken?  We controleren Vadim's cameravallen en je kunt je eigen zetten. Wie weet komen we een echte 'kill' van een van deze roofdieren tegen?  

Elke dag gaan we op stap in een wit en eindeloos lijkend landschap. Alleen het geruis van de wind in de boomtoppen en het gekraak van sneeuw onder je voeten... terwijl we de prenten volgen van een lynx! Wij slapen in de blokhutten van het fieldstation van Vadim. Daar brandt, na een dag buiten, de houtkachel en wordt de sauna opgestookt. De volgende dag wacht er een nieuw avontuur!

Bij de prijs inbegrepen zijn: alle overnachtingen, al het eten, vervoer van- en naar de luchthaven Minsk en vervoer tijdens de dagen in het gebied zelf.
Prijs is exclusief de vlucht vv naar Minsk en kosten voor het verplichte visum (± 60,- pp). Je hoeft geen volledige 'arctic' uitrusting aan te schaffen. Wel raden wij je wollen (onder)kleding aan.

(Deze expeditie is nog in ontwikkeling. Binnenkort komt er meer informatie over de inhoud, het land, de reis, meer foto's. Desondanks kun je je al wel aanmelden, de data en de prijs zijn al bekend.)


(De fotogallery is het mooist op een groot scherm te bekijken)

Data:

Winter Trailing & Wildlife (NIEUW)
  • 15 februari 2020 - exacte datum nog niet bekend

Duur: 8 dagen (startdag 's avonds t/m einddag 's middags, beide afhankelijk van de vluchttijden)
Aantal deelnemers: min 6 - max 10
Voorkennis: niet nodig. Je conditie moet echt goed zijn.
Eten: volledig verzorgd.
Locatie: Naliboki Forest - Belarus / Wit Rusland
Prijs: € 1195,= (incl. BTW)
Inclusief overnachting, volledig verzorgd, alle vervoer in Belarus.
Exclusief vlucht vv Minsk, aanvraag visum.

Aanmelden