Buitencoach / -trainer

More things are learnt in the woods than from books. Animals, trees and rocks teach you things not to be heard elsewhere.
St. Bernard

- Deze opleiding wordt gegeven door Aljo Bril van BuitenGewoonte -

Waarom buiten coachen/trainen in plaats van op kantoor?
Iemand leert het best door uit zijn comfortzone te stappen. Het voordeel van buiten zijn is dat alle andere prikkels achter zijn gebleven en iemand sneller met zichzelf in aanraking komt.
Buiten coachen/trainen geeft veel snellere feedback. Alles wat je wel of niet doet en laat heeft invloed op je comfort. Weerstand word afgestraft. Door de situatie te accepteren zal het leerproces bevorderd worden.

- 3 midweken = 1 basisweek op locatie, 1 week ‘op pad’, 1 week stage -
(in totaal 15 dagen)

Wat leer ik?
Trainingen opzetten voor groepen. Coachen onder wisselende omstandigheden. Hoe motiveer je een groep na 3 dagen regen? Wat als alles tegenzit en mislukt? Een groep die niet meer te motiveren is en alleen maar weg wil? Wat als er onenigheden ontstaan. Waar komt agressie vandaan?
Het succes van coaching ligt volgens ons in het onderzoeken wat de reden is van het gedrag. Wat zit er achter?
Wij leggen de focus op wat mensen wél kunnen. Wat ze niet kunnen weten de meesten wel. Dat is ook waar velen tegenaan lopen. Als je weet wat je wel kan en wilt, dan groeit de motivatie, vergroot het je zelfvertrouwen en kan je trots zijn op wat je doet. Met als gevolg dat mensen beter in hun vel zitten, minder uitvallen en makkelijker slagen en mee kunnen komen in deze maatschappij.
Hierin maakt het niet uit of het een medewerker, werkgever, een manager of een jongere met ‘onverstaanbaar’ gedrag is. We gaan er vanuit dat ieder mens iets goeds in zich heeft en gemotiveerd is. Dit is het uitgangspunt.

Wat kan ik na afloop?
Je hebt geleerd een groepstraining op te zetten, uit te voeren en aan te passen aan een groep. Een meerdaagse activiteit of trektocht te regelen en organiseren. Je hebt basiskennis opgedaan in het coachen van mensen met ‘moeilijk/lastig/onbegrepen’ gedrag.
Je weet een groep te activeren, te motiveren, en uit te dagen om tot de beste resultaten te komen.
Na de opleiding heb je de basiskennis voor het organiseren van:
- kampweken/weekenden (doelgroepen psychische- en gedragsproblematiek)
- teamdagen
- managementtrainingen
- coaching ‘voor onderweg’ (hiking/kanotocht)

Heb ik voorkennis nodig?
Ja. Mocht je de Bushcraft jaaropleiding hebben gevolgd dan kun je zo instromen. Dit geeft je een ruime hoeveelheid bushcraft vaardigheden om je tijdens de coachopleiding volledig op het 'coachen' te kunnen richten. Deze combinatie is vooral van belang als je meerdaagse groepstrainingen, met bushcraft als middel, wilt geven. Dan is het van belang dat buiten echt je thuis is. Die letterllijke basiskennis moet jij ‘in’ je hebben als je buiten met een groep wilt werken.

Heb je in het verleden de (niet meer bestaande) Basiscursus (week) gevolgd? Dan heb je in ieder geval een aantal basisvaardigheden om deel te kunnen nemen.
De jaaropleiding geeft je veel meer vertrouwen om met een groep in het bos te zijn. Het is ook afhankelijk van de richting die jij op wilt als coach en hoeveel basiskennis je daarvoor nodig hebt.

Belangrijk is dat jouw bushcraft kennis & routines dit aankunnen:
Als als al drie dagen regent en niemand meer wil en kan, dan is het fijn (en essentieel) dat jij, met een glimlach, een warme maaltijd voor 10 mensen op een goed brandend vuur kunt bereiden. Het is belangrijk dat jij, na een intensieve dag, ook om half elf 's avonds, de dag bij een lekker warm vuur kunt afsluiten en iedereen met een goed gevoel kunt gaan laten slapen.

Als je twijfelt aan jouw eigen kennis en ervaring op het gebied van bushcraft, neem dan contact met ons op.

Mogelijkheden na afloop?
Bushcraft Vervolgopleiding, SOLO, al onze expedities, crafts en specials. Track & Sign opleiding en Cyber Tracker evaluations.
 

EXTRA info

Duur: 3 midweken (van elk maandag 10:00 t/m vrijdag 15:00)
Aantal deelnemers: min 6 - max 10
Voorkennis: minimaal Bushcraft Jaaropleiding of de oude Basiscursus (week) 
Eten: volledig verzorgd
Locatie: verschillende gebieden in Nederland
Inclusief: 3 midweken, al het lesmateriaal, eten.
Exclusief: je persoonlijke uitrusting.


 

Prijs

€  2150,= (incl. BTW)
Betalen in termijnen is uiteraard mogelijk!

Data

Op dit moment niet ingepland. Heb je interesse? Vul dan alsnog het aanmeldformulier in, dan houden wij je op de hoogte.

Book now

Aanbod samenvatting

  • basisbeginselen van coachen en trainen
  • geven van instructies
  • motiverende gespreksvoering
  • bedenken en organiseren van activiteiten
  • voorkomen van agressie
  • omgaan met weerstand
  • communicatietraining
  • leercurve
  • activeringstechnieken
  • omdenken

Instructeurs

Gastdocent

Ik ben Aljo Bril en werk in het dagelijks leven als coach en trainer.