SOLO

Heb je er ooit wel eens aan gedacht hoe het zou zijn om 'met niks' de natuur in te gaan en daar te overleven? Helemaal alleen?

Tijdens de SOLO ben je volledig op jezelf aangewezen dus alles wat je wilt, moet je zelf plannen, regelen, maken en uitvoeren. Je hebt de kans om je kennis, en niet in de laatste plaats jezelf, nogmaals in de praktijk te testen. Die beleving om helemaal op jezelf te zijn 'in het bos' doet echt wat met jou weten wij uit onze jarenlange ervaring.

Het maximale gewicht wat je mee mag nemen is 2 kilo, minder mag ook, dat is helemaal aan jou. Geen eten, geen lucifers of aansteker. 3 lagen kleding, excl. regenkleding.
Je krijgt geen 'opdrachten' van ons, je kunt ook geen eten 'verdienen'. Het is: jij, je minimale bagage, jouw kennis, plannen, doelen en instelling!!
Wat neem je mee, of beter: wat laat je thuis? Kennis weegt niets..

In het basiskamp bereid je je tijdens de eerste dag voor op je solo en kun je nog herhalingslessen naar keuze volgen. Dan ga je voor 5 dagen overleven, ‘slechts’ een dag langer dan de Over-Leven (onderdeel van de Bushcraft Vervolgopleiding), maar jij weet wat een verschil dat kan uitmaken!
Ook tijdens de SOLO wordt je goed begeleid, maar anders- en soms letterlijk op afstand.

Heb ik voorkennis nodig?
Om aan deze cursus te kunnen deelnemen moet je de Bushcraft Jaaropleiding en -Vervolg opleiding hebben gedaan of in het verleden de 'Over-Leven'.
 

EXTRA info

Duur: Volle week (startdag ± 15:00u - einddag ±16:00u)
Aantal deelnemers: Maximaal 4
Voorkennis: afronding van de Bushcraft Vervolgopleiding
Toelating: Om aan de SOLO deel te nemen, moet je fysiek en mentaal fit zijn. Wij behouden ons het recht om iemand af te wijzen.
Locatie: ZW Schotland
Exclusief: reis van en naar Schotland


Fotogallerij

Prijs

€ 775,= (incl. BTW) 

Aanbetaling: 

€ 250,=

Data

Startdatum Einddatum
Full
Full

Aanbod samenvatting

  • herhaling van technieken en vaardigheden
  • veiligheid
  • nieuwe technieken, planten
  • theorie over survival
  • doorspreken van je strategie

Instructeurs

Instructeur

Als klein jongetje wilde ik vroeger Indiaan worden, klaar!

Instructeur

Op (bijna) al mijn kinderfoto's ben ik met 'vieze' knieën te zien - veel buiten geweest dus.