Boekpresentatie Het Prentenboek

Op 11 mei 2019 is het eindelijk zo ver....

De boekpresentatie van HP - Het Prentenboek!!
Aaldrik Pot en ik hebben er samen 3 jaar aan gewerkt. Wat een klus, wat een klus!

We kijken er enorm naar uit, om na zoveel jaren werken, eindelijk ons eigen boek in handen te hebben, we kunnen niet wachten tot het zover is.

In ons Bushcraft Handboek gaan welgeteld 13 pagina's over prenten, nu dus een boek over alleen maar prenten! Het wordt een dik boek, dat staat vast. Er komen alleen al ruim 700 foto's en ruim 300 tekeningen in!
HP is straks te gebruiken in grote delen van West Europa. Grof gezegd van de Alpen en Pyreneeën in het zuiden, t/m halverwege Scandinavië in het noorden. Van Ierland in het westen, t/m Polen in het oosten. Je krijgt er een handig kaartje van hard plastic (met liniaal) bij om in het veld te gebruiken. Daarnaast is het mogelijk om een pakket te kopen van alle prenten op A5 kaarten. Ze komen overzichtelijk bij elkaar te staan, de meeste op werkelijke grootte. Alles geplastificeerd, handig voor in het veld!

De opzet van HP. We beginnen met e
en algemene inleiding in hoofdstuk 1. Hoe hebben de verschillende voeten zich allemaal ontwikkeld, waar zoek je naar prenten, hoe kijk je naar een gevonden prent? Wat is een 'middenvoetkussen' en wat is 'negatieve ruimte'? Al dit soort uitleg en kennis staat in hoofdstuk 2.
Hoofdstuk 3 is de kern van HP, daarin laten we de prenten zien van zoogdieren, vogels, reptielen / amfibieën en ongewervelden. 
In hoofdstuk 4 leggen we de manieren van lopen uit; stap, draf, sprongengalop, galop, sprong en hop.
Hoofdstuk 5 gaat over materialen en middelen; hoe maak je goede foto’s en tekeningen? Op welke manieren kun je prenten nog meer verzamelen, zoals roetplaten, gips- en inktafdrukken, sporenbedden, enz.
In hoofdstuk 6 kijken we naar toepassingen in het veld, hoe zijn prenten te gebruiken voor onderzoek en monitoring? We gaan kort in op ‘trailen’; het volgen van een vers spoor.
In hoofdstuk 7 gaan we in op educatie en geven we allerlei tips. In de laatste hoofdstukken o.a. een fotoverantwoording,  literatuurlijst, links, enz.

Meer info over de boekpresentatie zelf:
We geven een aantal korte lezingen en daarna wordt het eerste boek overhandigd aan... Uiteraard kun je dan HP meenemen, gesigneerd en wel als je wilt.
We hopen je 11 Mei te zien!

Data:

Boekpresentatie Het Prentenboek
  • 11 mei 2019 - graag even aanmelden

Duur: volgt
Locatie: Aeres Hogeschool Wageningen
Prijs: deelname is gratis (wel graag aanmelden via 'aanmelden'!)

Aanmelden