Links

Bushcraftshop.nl
Partner van EXTRA!
Sinds Februari 2015 zijn wij gestopt met de verkoop van materialen. Onze verkoop is overgenomen door Bushcraftshop.nl Zij hebben een mooie online winkel met enorm veel producten. Op hun website vind je zelfs een shop-in-shop van materialen die wij, als EXTRA, echt aan kunnen raden. Snelle levering, goede service!

 

 

 

 

Mora Frosts
Dit is de site van de Frosts messen fabriek in Mora, Zweden. Wij verkopen geen materiaal meer (Feb 2015) maar op onze site wordt je doorgelinkt naar Bushcraftshop.nl  Zij verkopen messen die wij echt kunnen aanbevelen.
Gränsfors Bruks

De bijlen die EXTRA verkocht kwamen rechtstreeks uit Zweden. Echt vakwerk en als je eens in de buurt bent is een bezoek aan de fabriek en smederij absoluut een aanrader!
Hiking Site

Nederlandse site van Raymond Koome. Boordevol informatie over buitensport (materiaalrecensies, tips van lezers, diverse forums, tips & tricks enz. enz.)
NANAI

Wie geïnteresseerd is in survival en bushcraft komt vroeger of later uit bij inheemse volken. We kunnen veel leren van hun omgang met- en kennis van de natuur.
Om de een of andere reden spreken Noord Amerikaanse Indianen veel mensen nog het meest aan. Het beeld dat wij van hen hebben klopt echter lang niet altijd meer met de werkelijkheid.
De NANAI (Nederlandse Actiegroep Noord Amerikaanse Indianen) zet zich in om dat vertekende beeld aan te passen aan de werkelijkheid van vandaag. Op hun site kun je meer lezen over wat deze (financiële en morele) steun allemaal inhoudt.
EXTRA is donateur van de NANAI.

Natuurspoor / Sneeuwspoor
Natuurspoor is een soort Blog van Aaldrik Pot. Samen met hem geven wij de Trailing cursus in de Harz. Hij is een enthousiast spoorzoeker en deelt zijn kennis en vondsten op zijn site.

Frosty Trails
Dit is de site van Olav Bosma. In het oprichtingsjaar van EXTRA (1997) bij mij op cursus geweest, maar hij woont en werkt nu al heel lang in Lapland als sledehonden gids. Inmiddels heeft hij daar ook zijn eigen kennel met huskies en sledes. Olav geeft de cursus 'Arctic Trail' voor ons en de 'Arctic Lapland' samen met ons.

Cybertracker
Louis Liebenberg heeft een methode opgezet om sporen te lezen en herkennen. Oorspronkelijk toegepast in Zuid Afrika, daarna overgenomen in de VS. In Augustus 2012 heb ik meegedaan met de eerste CT evaluation in Engeland. In 2013 heeft EXTRA voor het eerst deze fantastische methode naar NL gehaald. Wij zijn de trotse 'host' om deze methode naar Nederland/Europa te halen.

Het Stenen Tijdperk
Diederik Pomstra heeft een mooie site met heel veel informatie over allerlei technieken uit de steentijd, vooral de jager/verzamelaars. Wij werken met hem samen en bieden sinds 2010 de cursussen 'Buckskin' (leerlooien), 'Vuursteen' en 'Boogbouw' aan.

Herbie Bird kanoschool
Hun eigen tekst: "Kanoschool Herbie Bird is al vele jaren actief met uitsluitend het varen met een open-kano of canadees. We zijn hierin uniek in Nederland.
Wij zijn gespecialiseerd in het aanleren van de basisvaardigheden en daardoor zijn we vaak druk met het afleren van verkeerd aangewende technieken.
We hebben de ervaring dat onze klanten al met een uurtje les inzien dat er toch wat meer bij komt kijken.
Onze Kanoschool geeft graag zijn lessen in de Weerribben in NW Overijssel maar we zijn ook oproepbaar.
Mijn ambitie is om Nederlanders te laten ontdekken dat er geen land ter wereld mooier is dan ons eigen land.
Bijna alle soorten aan vaarwater zijn er te vinden van zee en moerassen, grote rivieren en kleine beekjes, zout en zoet, plat en steil.
Van alles is er en we doen er zo weinig mee!"

Survival International
"Survival International helpt inheemse volksstammen hun levens te verdedigen, hun leefgebied te beschermen en zelf hun toekomst te bepalen".
Een organisatie die EXTRA graag onder de aandacht wil brengen!

EHBO cursus
EHBO kennis is altijd nuttig en handig. In Nederland zou je een cursus bij het Oranje kruis kunnen volgen of bij een andere organisatie.
De Wilderness First Aid Courses van wildmed zijn ook zeker een aanrader.
In Europa worden hun cursussen aangeboden door Outward Bound België: http://www.outwardbound.be

Bushcraftweekend
Twee keer per jaar wordt er in Nederland een weekend georganiseerd 'voor en door vrijwilligers'.
Tijdens dit weekend heb je de kans om diverse workshops te volgen, of zelf een te geven.
EXTRA probeert er ook altijd te zijn om een workshop te verzorgen.

Bushculture Experience
Werner Pfeiffer en Gianluca Massalini runnen samen Bushculture Experience.
Hun bedrijf geeft de Bosjesmannen de kans om geld te verdienen met - en aan hun eigen cultuur.
Bushculture regelt contacten in het buitenland, de Bosjesmannen zelf verzorgen het 'veldwerk'.
EXTRA is de (trotse) ambassadeur voor Bushculture in Nederland en biedt er een cursus aan sinds 2009!