Diederik Pomstra

Diederik Pomstra
Instructeur Steentijdtechnieken
Gerelateerd aanbod

Diederik Pomstra

Als jongetje van negen jaar zette ik mijn ouders tijdens al een gruwelijk bittere paardebloemensalade voor en droeg ik een 'overlevingsset' in mijn rugzakje. Natuurlijk ging ik bij scouting waar ik een voorkeur had voor primitieve techniek. Mijn queeste naar een werkende vuurboog bracht me in archeologisch themapark Archeon waar ik lang gewerkt heb en kennis maakte met steenbewerking en andere prehistorische technieken.

Vervolgens ging ik voor een jaar naar Zweden waar ik een opleiding volgde tot 'gids in natuurlijk buitenleven'. Dit hield in je hele uitrusting zelf maken (canadese kano, peddels, ski's, tent, kleding, werktuigen etc.) en elke maand tenminste een week een tocht maken. De opleiding was erg gericht op kanoën en werd afgesloten met een tocht van een maand. In die periode woonde ik langer dan drie maanden niet in een huis.

Na mijn terugkomst begon ik me weer in steentijdtechnieken te verdiepen. Ik woonde toen vrijwel in Archeon en kon dus de avonden besteden aan eetbare planten zoeken en vissen.

Nu heb ik mijn eigen bedrijf 'het stenen tijdperk' (www.het-stenen-tijdperk.nl). Ik maak replica's van prehistorische voorwerpen en geef demonstraties, cursussen en workshops (o.a. aan de universiteit). Omdat ik wil weten of technieken en voorwerpen echt werken gebruik ik ze graag tijdens lange of korte tochten en kampen in binnen- en buitenland. Mijn ambitie is ooit zo ver te komen dat ik met niets het bos in kan gaan en daar net zo lang kan blijven als ik dat wil…